Reuring In Wonen!
Raamdecoratie: Altijd maatwerk
Raamdecoratie

Onder raamdecoratie verstaan we de grote hoeveelheid mogelijkheden om het raam aan te kleden met maatwerk binnenzonwering.

Het meest bekende zijn de rolgordijnen, de horizontale lamellen (veelal luxaflexen genoemd) en vouwgordijnen. Ieder product heeft zijn eigen eigenschappen. Plisse en Duette zijn compacte raambekleding met zeer veel mogelijheden in vormen en wijze van monteren. Shutters is een populaire variant uit Amerika, waarbij houten luiken in het raamgemonteerd worden met bewegende lamellen. De lijst van mogelijkheden is enorm en hieronder kunt u per soort lezen wat er allemaal kan en soms nog belangrijker wat er niet kan.

Voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van raamdecoratie is advies aan huis essentieel. Wij komen dan ook altijd vrijblijvend meten en adviseren bij u thuis.

Met grote zorg hebben wij een mix van leveranciers samengesteld om u een optimale keus te bieden.

Op starters niveau hebben we de Basic collectie. De Basic collectie heeft een beperkte keus en beperkte mogelijkheden, maar heeft zeker een budgetprijs. De prijs van Basic is goed te vergelijken met de bouwmarkt, maar dan met goed advies, met montage en maatwerk. Absoluut een aanrader voor de starter of de zolderkamer.

Verder hebben wij Sunway het absolute A-merk van Hunter Douglas (Luxaflex). Een klein en eigenzinnig bedrijf met het neusje van de zalm in techniek en enorme keuze mogelijkheden. Zeker de laatste collectie Odysee is weer een topproductuct van de bovenste plank. Ons huismerk komt ook bij Hunter Douglas vandaan. Het B-merk heeft net even minder mogelijkheden, is net even scherper geprijst en daarom een zeer goede aanvulling op Sunway.

Daarnaast hebben wij voor Kadeco uit Duitsland en Copa uit België gekozen. Beide staan in hun thuisland aan de absolute top. Ze zijn op de Nederlandse markt scherpgeprijst en hebben uitgebreidde collecties die net even anders zijn dan de in Nederland gangbare.


Bij Reuring In Wonen! is er echt voor ieder wat wils te vinden. Goed advies, goede kwaliteit, maatwerk, advies aan huis en montage.

naar startpagina


vouwgordijnen van Copa
Vouwgordijnen van Copa

Wij zijn bijzonder trots dat wij dealer zijn geworden van het Belgische merk Copa.

Zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan, maar zijn ook zeer betrokken bij hun klanten. Zij zijn een vooraanstaand bedrijf in Shutters. Maar ook hebben zij een prachtige collectie vouwgordijnen.

vouwgordijn copa
De vouwgordijnen worden in een gespecialiseerd Belgisch atelier gemaakt. Vouwgordijnen maken die de tegewoordige toets der kritiek kunnen doorstaan vereist een gespecialiseerd machinepark. EEn blindzomer voor onzichtbare stiksels, Lasercutting voor het precies snijden van de stoffen, een baleinenautomaat om alle baleinen perfect recht en met gelijke afstand in te kunnen stikken, enzovoort. Na confectie worden de (vouw-) gordijnen uitgebreid gecontroleerd, solide verpakt en naar de dealer opgestuurd. Door de korte lijnen met Nederland kunnen ze snel leveren.

Vouwgordijnen kunnen (mits de stof daarvoor geschikt is) gemakkelijk gewassen worden. Baleinen kunnen door een aangebracht knoopsgat verwijderd worden, net als de onderlat. Koorden zijn van de onderlat los te maken en de boven rails is d.m.v. klittenband los te maken. Als u gaat wassen, zorg er dan voor dat de trommel niet te vol zit, was op lage temperatuur met een fijnwasmiddel, spoel goed en centrifugeer zo min mogelijk. Hang de vouwgordijnen druipdroog weer aan de de rails voorzien van de baleinen en onderlat, recht naar beneden. Zo drogen ze glad op en hoef je niet te strijken.

Fantastische aktie van Copa is de Tibet serie vouwgordijnen. Van mooie kamerhoog stoffen gemaakte vouwgordijnen voor 99.00 Euro / m2. Absoluut een aanrader met een scherpe prijs/kwaliteit verhouding.

vouwgordijn copa

Duette

Duettes zijn een van de meest veelzijdige producten voor raamdecoratie en zonwering. Voor bijna alle ramen is een mooie oplossing: Isolerend, bijzondere vormen, aparte montage, esthetische prachtig, zonwerend of verduisterend. Alles is mogelijk met deze producten. Daarbij nemen ze bijzonder weinig ruimte in waardoor meer leefruimte overblijft.

Duette Shades : Bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraadstructuur vormen. de structuur geeft het product een aantal effectieve en funcionele eigenschappen:

 • Isolerend, bespaar op stookkosten in de winter.
 • Weert warmte, zomers blijft het heerlijk koel in huis.
 • Weert zonlicht, uw meubels worden niet aan overdadig zonlicht blootgesteld en worden beschermd tegen verkleuren.
 • Verbeterd de akoustiek in huis, door de dubbele laag heeft de Duette een geluidsdempend effect.
 • Oplossingen voor bijzondere ramen, zoals in serres, driehoekige ramen, ronde ramen en meer.
 • Mooi, gewoon heel mooi. Kom eens in de winkel kijken naar de vele kleuren en structuren.
 • Combineer twee producten in een.
 • Kindveilig, zoals alle raambekleding wordt dit kindveilig geproduceerd.

terug naar de pagina raamdecoratie

terug naar het startpagina

 

Plisse

Plissé Shades bestaan uit mooie geplooide stoffen. Behalve functioneel zijn ze ook zeer decoratief.

Plissé is verkrijgbaar in verschillende transparanties van zeer doorzichtig tot goed zonwerend.

bij Plissé is het mogelijk om dit met Duette te combineren.

Zeker een verduisterende Duette met een mooie transparante plissé is naast functioneel zeer mooi.

Hieronder een verduisterende Duette met een transparante Plissé.

Kijk voor meer informatie over Plissé's van Sunway

terug naar de pagina raamdecoratie

terug naar het startpagina

Horizontale lamellen

Horizontale jaloezieën zijn in de jaren vijftig door Luxaflex® gelanceerd. Door het draaien van de tuimelstang heeft u exacte controle over de intensiteit en richting van het licht. U hoeft alleen maar aan de tuimelstang te draaien. Dankzij een steeds groter assortiment kleuren, afwerkingen en jaloeziebreedtes kunt u elke ruimte omtoveren naar uw eigen persoonlijke stijl. Inmiddels zijn er vele merken en uitvoeringen van de zgn. "LUXAFLEX".

Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • 16 mm lamellen
 • 25 mm lamellen
 • 35 mm lamellen
 • 50 mm lamellen
 • 70 mm lamellen
 • Houten jalouzieen
 • Ondulette
 • Mega View (uitzicht verdubbeld)
 • Open bovenbak
 • Ladderband
 • Bijzondere ramen
 • Top Down - Bottom Up

Bij onze leveranciers op de site vindt u nog meer opties en voorbeelden:

terug naar de beginpagina van zonwering

terug naar de beginpagina van raamdecoratie

terug naar de startpagina

 

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een eenvoudig systeem, maar met zo vele mogelijkheden. Zowel in kleur, structuur, dessin en afwerking zitten vele mogelijkheden. In onze collectie vind u een prima basic rolgordijn waarvan de prijs gelijkwaardig is aan die van de bouwmarkt. Tevens vind u ook bijzondere rolgordijnen met een bijzonder luxe afwerking, maar ook een enorme collectie daar tussen.

Mooie doeken, mooie opties! Een rolgordijn hoeft zeker niet saai te zijn. Ze kunnen worden voorzien van decoratieve onderlatten, schulpranden met en zonder roede, wel of geen koof, bijzondere design steunen, elektrische bediening. Voor een compleet overzicht kijk eens op de rolgordijnen sites van onze leveranciers.

 

naar startpagina

naar raamdecoratie

Eclips, Multishade of Duorolgordijnen

Duorolgordijnen zijn onder vele namen op de markt.
  Een voorbeeld is het Eclips rolgordijnen van Sunway.

De Sunway Eclips is een rolgordijn waarin stijl en functionaliteit mooi gecombineerd worden. De Eclips bestaat uit 2 lagen stof met transparante en dichte banen die voor elkaar langs bewegen. Op deze manier kan prachtig gespeeld worden met de lichtinval. De Eclips wordt afgewerkt met een mooie strakke onderroede van massief aluminium.

Flexcolors brengt dit product op de markt onder de naam Multishade

Duorolgordijnen kunnen met en zonder koof en met een onderlat die in de zoom van de stof ligt of onder de stof hangt. Mogelijkheden zijn per leveranciers verschillend.

Kenmerken van duorolgordijnen/twist/eclips/multishade
Perfecte lichtregulering
Functionaliteit en design
Luxe uitstraling

naar raamdecoratie

naar startpagina


Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn nog steeds een populaire raamdecoratie, deze kunnen in principe van alle gordijnstoffen gemaakt worden.   Voor jarenlang plezier zijn er echter wel een aantal zaken die aandacht vragen.   Stoffen van 140 cm breed geven bij ramen breder dan 120 cm een vertikale naad of zelfs meerdere vertikale naden,   dit is te voorkomen door voor kamerhoog stoffen te kiezen.   Omdat vouwgordijnen - anders dan overgordijnen - de hele dag in het volle licht hangen, zijn ze veel gevoeliger voor verkleuren.   Naturel kleurige stoffen zoals wit, room en ecru hebben daar minder last van dan stoffen met veel pigment, zoals zwart, donkerblauw, rood e.d.   Natuurlijke materialen zijn ook veel gevoeliger dan Polyesterstoffen. Trevira CS is een type polyester die bijzonder kleurecht is.   Ook polyester en trevira kunnen verkleuren, maar veel minder snel dan natuurlijke materialen.   Onze voorkeur gaat dan ook uit naar kamerhoge kleurechte gordijnstoffen.   Verkleuring is te voorkomen of sterk te verminderen door vouwgordijnen te voeren.    Vouwgordijnen in de slaapkamer? Gebruik dan verduisterende stoffen of voer de vouwgordijnen met verduistende stof.

Bij onze leveranciers op de site vindt u nog meer opties en voorbeelden:

In de winkel hebben we voorbeelden, stalen en boeken met alle technische informatie. Wij helpen u graag met het maken van een keuze. Stalen mag u mee naar huis nemen om bij de rest van de inrichting en de verfkleur van het kozijn te houden.
Wij zien u graag in de winkel. Natuurlijk worden ook de vouwgordijnen gratis gemeten en krijgt u een vrijblijvende offerte. 

naar de pagina raamdecoratie

naar de pagina gordijnen

naar het startpagina

naar onderhoud vouwgordijnen


Onderhoud vouwgordijnen

Voor het onderhoud van vouwgordijnen is het belangrijk om te weten wat het wasvoorschrift is. De meeste vouwgordijnsystemen zijn geschikt voor het afhalen van de stof. Trek de stof voorzichtig los van het klittenband op de bovenbalk, verwijder de vouwstaafjes en de verzwaarde onderlat. Nu kunt u de stof wassen volgens wasvoorschrift. Na het wassen de gordijnen niet of slechts enkele slagen laten centrifugeren. De nog vochtige gordijnen drogen aan de rails door de bovenkant terug te plaatsen en de vouwstaafjes en onderlat weer terug te plaatsen.

Is er in het gordijn geen label met wasvoorschrift genaaid, dan kunt  u dit in de winkel navragen.

Over het algemeen wordt er bij de verkoop van vouwgordijnen gekozen voor wasbare stoffen, maar dat is niet altijd het geval!

In zijn algemeenheid geld, dat u bij het wassen van de gordijnen de trommel niet meer dan voor de helft vult en een hoge waterstand instelt.   Om zo min mogelijk kreukels te krijgen en het strijken te vergemakkelijken kunt u beter niet centrifugeren of heel kort en de gordijnen druipdroog aan zijn eigen rails laten drogen.  Gebruik een fijnwasmiddel, dit is milder dan witwasmiddelen. Vermijd bleekmiddelen, witwasmiddel en andere toevoegingen, deze kunnen de vezel aantasten. Zorg dat het gordijn goed gespoeld wordt, want ook restanten van zeep zorgen voor extra slijtage van de vezel.

Strijken

Strijken van vouwgordijnen is over het algemeen niet nodig. Indien stof niet gecentrifugeerd is en licht vochtig aan het raam gedroogd wordt met baleinen en verzwaring erin, drogen ze vaak strak op.  Mocht het wel nodig zijn kijk hiervoor eerst op het wasvoorschrift staat.

Droog gordijnen nooit in de droger.

Gordijnen niet bleken!!

naar het startpagina

naar raamdecoratie

naar vouwgordijnen

naar wassen van gordijnen